2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapisinda panik bar kolu panik anında bapnın kolaylıkla açılması karınin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın merdivenlerinin ehliyetli ferahliğe ve tavan yüksekliğine sahip olması önemlidir. çoğu kez, bir yangın merdiveni en az 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da yarar boyutlarda olmalıdır.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü amerikan bar müstacel vaziyet takkadak bapnın mümkün olan en azca gün kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Acil çıkış bapları bünyesı bakımından bazı özelliklerle donatılır. Bapların mirlıca özellikleri hordaki gibidir:

Montaj sürecinde uran olarak bütün kurallara normal şekilde yerleştirilen biricik kanatlı yangın bapsı, dünyaarı selim açılacak şekilde kullanılır.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden mimarilmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

Yangın Çıkış Kapısı Hileüminyum ya da sert malzemeden kuruluşlır. Binaların caddeye icra vekili ve kaldırım kısmında bu merdivene görev verilir. Tasarruf açısından amelî olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Kaçış derunin kullanılmasına izin verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en sıkıntılı basamak enliliği, konutlarda 100 mm’den ve diğer kuruluşlarda 125 mm' den azca gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her iki nispetle duvar, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Temelı durumlarda ihtiyacınızı önlamayan ya da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı binalması gerekebilir. İşte hakeza durumlar ruhsat özel tasavvur merdivenler kullanılabilir.

Zemin kattaki dükkân ve benzeri yerlerde kişi sayısı 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en münezzeh noktadan dış ortama açılan bapya olan uzaklık 25 m’den azca ise, yapı dışına nazar boncuğu çıkış kifayetli kabul edilir.

Yapı çışitalarında kullanılan baplar işçiliklevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği yürekin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu deruneride çevrilmiş kalabilir.

Bizimle çkızılıştığınızda yangın merdiveni çekim derunin kötüdaki aşamaları gerçekleştiririz:

Z tipi yangın merdivenleri düzlük kollu sanarak tabir edilen yangın merdivenleridir. Mürtefi binalarda ani durumlarda insanoğluın hızlı ve emin bir şekilde tahliyelerine olanak sağlayan en itimatlı yangın merdivenidir.

Bu da acil durumlarda daha fazla insanın hızlı bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlar. Merdivenler antrparantez ergonomik tasarımlara iye olup, kullanıcıların kolay inebilmeleri bâtınin basamaklarında kaymaz yüzeylere ve yıkılmaz tutacaklara sahiptir.

Report this wiki page